42 родини зможуть заволодіти усією землею в Україні, – депутат

42 родини зможуть заволодіти усією землею в Україні, – депутат

Вадим Івченко

Фото: Станіслав Груздєв / «Главком»

Вадим Івченко вважає, що в Україні необхідно законодавчо обмежити кількість землі, яка може бути продана в одні руки

В Україні необхідно законодавчо обмежити кількість землі, яку може набувати одна особа чи компанія у власність, в іншому випадку вся земля сільськогосподарського призначення може опинитися в руках кількох десятків родин. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив народний депутат від «Батьківщини», заступник голови аграрного комітету Вадим Івченко.

Зокрема, розробити законопроект про обмеження парламентар рекомендував депутату від БПП Олексію Мушаку, який зареєстрував у Верховній Раді законопроект щодо ринку землі, який повторює норми документа, внесеного до парламенту 2008 року за підписом тодішнього прем’єра Юлії Тимошенко.

«Людині, що займається цим тролингом (Мушаку. - «Главком»), або його спонсору, я б порадив розробити закон і прописати обмеження оренди землі одній юридичній особі. Ну, не може «Кернел» (агрохолдинг Андрія Веревського. - «Главком») або сам пан Веревський (який є родичем Мушака. - «Главком») мати 700 тисяч гектарів. У нас всього 42 млн гектарів. Це означає, що за схемою Веревського, лише 42 родини можуть володіти усіма земельними запасами країни. А так, це просто тролінг і перекручування минулого, оскільки Тимошенко за посадою мала подавати цей документ», - сказав Івченко.

Нагадаємо, Івченко заявив, що не можна відкривати ринок землі або робити ліберальні реформи в країні, де 70% людей отримують субсидії, 80% - перебувають поза межею бідності, а 12% - мають гроші лише на те, щоб жити, без можливості відкладати кошти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: