Адвокат: екс-мера Слов’янська Штепу перевели до штрафного ізолятора

Адвокат: екс-мера Слов’янська Штепу перевели до штрафного ізолятора
Неля Штепа

За словами адвоката, стан здоров’я Нелі Штепи погіршився

Адвокат Дмитро Марченко заявив, що екс-мера Слов'янська Нелю Штепу, обвинувачену в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участь у діяльності терористичної групи, перевели в штрафний ізолятор Харківського СІЗО.

Про це він розповів в коментарі «Укрінформу».

«Від сьогодні Штепі в третій раз з початку тижня змінили умови утримання в СІЗО: її перевели на 10 днів у штрафний ізолятор, нібито через те, що вона відмовилася залишати чергову камеру після 22:00. В результаті, стан її здоров'я погіршився», - зазначив адвокат.

Водночас, за його словами, напередодні Жовтневий райсуд Харкова задовольнив скаргу захисту на умови утримання Штепи і відсутність медичної допомоги і наказав забезпечити прийнятні умови для заарештованої.

Нагадаємо, Штепа була затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені «під дулом автомата». Запобіжний захід неодноразово продовжувався. Екс-меру Слов'янська загрожує довічне ув'язнення.

15 травня поточного року колегія Комінтернівського райсуду Харкова, яка слухала справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, прийняла рішення про свій відвід.

У липні Ленінський районний суд Харкова продовжив запобіжний захід екс-меру м. Слов'янськ Донецької області Нелі Штепі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: