Адвокат стверджує, що Богатирьова не покидала Україну

Адвокат стверджує, що Богатирьова не покидала Україну

У слідства є відповідь Держприкордонслужби, що Раїса Богатирьова з 2013 року територію України не покидала, заявив адвокат

Екс-регіоналка, колишній віце-прем'єр-міністр, екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова не покидала територію України. Про це заявив в інтерв'ю Українським Новинам адвокат Дмитро Бєляєв, який представляє інтереси Богатирьової.
«У слідства є відповідь Держприкордонслужби, що Раїса Богатирьова з 2013 року територію України не покидала. Інших рапортів або ще якихось даних, що вона не знаходиться на території України, в матеріалах справи немає. І на момент оголошення в розшук не було», - сказав він.
За його словами, щоб оголосити людину в міжнародний розшук, необхідно спочатку встановити факт її відсутності в Україні, проте слідство вже більше двох років не може цього зробити щодо Богатирьової.
При цьому Бєляєв підкреслив, що захист у цьому процесуальному моменті орієнтується на Конституцію, акцентуючи на визначенні території країни саме згідно з Основним Законом, зміни в який у зв'язку з анексією Криму і втратою Україною контролю над окремими територіями Донбасу не вносилися.
Нагадаємо, захист Богатирьової заявляє про припинення Інтерполом розшукових заходів в її відношенні з 12 серпня і вважає, що термін розслідування справи Богатирьовох вже минув.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: