Адвокат: Заочне засудження Януковича порушує українське законодавство

Адвокат: Заочне засудження Януковича порушує українське законодавство
Віктор Янукович

Захист Януковича звернувся до Європейського суду з прав людини

Захист екс-президента України звернувся до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі щодо захисту порушених прав Віктора Януковича, якого український суд вирішив судити заочно. Про це в інтерв'ю телеканалу «112 Україна»заявив адвокат Віктора Януковича Джозеф Хейдж.

«Заява була зроблена в жовтні 2015 року, вона має відношення до справи «Укртелекому». Основа заяви - порушення прав Віктора Януковича. По суті, це право на слухання справи і право не бути дискримінованим. І це підле рішення українського суду - дозволити заочний судовий розгляд. Ми говоримо ще, що це нечесно і неправильно також з точки зору захисту прав президента. І це також неправильно з точки зору українського закону. Тому що коли президент потрапив в розшук Інтерполу, він (розшук. - Ред.) вже був припинений в липні 2015-го», - сказав він.

Також адвокат зазначив, що основа заяви до Євросуду полягає в порушенні прав людини і в порушенні українського закону в цьому сенсі.

Крім того, він зазначив, що справа Януковича не слухалася, і досі знаходиться на розгляді. «Ми дамо вам знати, коли вона почнеться. Ми з адвокатами з України (з Averlex) моніторимо поведінку прокурора. І все, що він говорить і робить, знову порушує права нашого клієнта. Ми готові вжити всіх необхідних заходів, щоб захистити ці права. Це також означає, що буде вжито необхідних заходів в будь-якому зарубіжному суді, в тому числі і Європейському суді з прав людини, в разі, якщо генеральний прокурор буде продовжувати порушувати права», - сказав він.

Крім того, адвокат роз'яснив ситуацію з арештованими в Швейцарії нібито рахунками Віктора Януковича і його сина Олександра.

Захисник екс-президента повідомив, що заява вводить в оману, вона передбачає наявність 70 млн, але вона не вказує, хто володіє ними або який це рахунок. «Це їх припущення, що рахунок належить президенту Януковичу або його сину Олександру, але це точно вводить в оману. Якщо вони мали на увазі щось інше, це вже інша історія, але вони точно не праві в припущенні, що цей рахунок належить Януковичу або його синові», - сказав він.

Нагадаємо, 9 грудня уряд Швейцарії ухвалив рішення продовжити замороження активів колишнього президента України Віктора Януковича на наступний, 2017-й, рік.

Віктор Янукович спростовує наявність рахунків у банках Швейцарії. Про це йдеться в повідомленні адвокатської компанії JHA LLP, яка представляє інтереси екс-президента.

Відзначається, що на початку 2018 року влада Швейцарії проведе повторну оцінку ситуації і вирішать, чи потрібно продовжувати заморозку рахунків в майбутньому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: