Адвокат: Ільмі Умеров може померти

Адвокат: Ільмі Умеров може померти
ctrcenter.org

Адвокат Микола Полозов вкрай стурбований станом Ільмі Умерова.

Стан Ільмі Умерова погіршився настільки сильно, що він може померти. Про це пише видання «Україна молода» з посиланням на слова адвоката Миколи Полозова. «За того нервового напруження та тиску, яких Умеров зазнає, все йде до того, що він може померти за таких обставин - у психіатрічній лікарні», - зазначив адвокат. Правозахисник закликав українську державу приділити максимальну увагу громадянину України Умерову та закликати Росію не допустити подібних знущань над ним, сказав Полозов в інтерв'ю каналу «112 Україна».

За словами доньки заступника глави Меджліса Айше Умерової, погіршення стану її батька було викликано хворобою Паркінсона. «Сьогодні татові в лікарні стало погано: тиск впав, дуже зблід, посилився тремор, викликаний хворобою Паркінсона, і він втратив свідомість на деякий час», - написала Айше.

За її словами, батькові стало погано близько 11:35, коли вона була поруч і вчасно викликала медсестру і чергового лікаря. Тож пана Умерова швидко вдалося привести до тями. Швидше за все, це викликано стрибками цукру в крові (а у нього цукровий діабет), адже нерегулярне харчування - всього двічі на день з величезною перервою з 6-ї години вечора аж до 11-ї години наступного дня - при такому діагнозі просто неприпустиме. І плюс, гіпертонічний криз, що трапився 11 серпня, коли його в передінфарктному стані госпіталізували із зали суду», - вважає Айше Умерова.

Черговий лікар доручив медсестрам контролювати його тиск, вимірюючи показники кожні 15 хвилин. Але протягом останніх двох години жодна медсестра не зайшла і не проконтролювала стан батька, про що він повідомив її по телефону слабким голосом.

У свою чергу захисник Умерова Микола Полозов в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив, що у заступника глави Меджлісу хворе серце і діабет, а у психіатричному стаціонарі йому не надають необхідної медичної допомоги, та не дотримуються дієти, яка необхідна при діабеті.

«Їжу у клініці Умеров не вживає, йому їжу привозять лише родичі, яких пускають до  нього не щодня», - додав Полозов.

Нагадаємо, на території анексованого Криму заборонена діяльність Меджлісу кримських татар, заступником голови якого є Ільмі Умеров.

12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклики до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації.

11 серпня Умерову стало погано в суді, його госпіталізували. Та незважаючи на це, суддя постановила відправити Умерова на психіатричну експертизу.

У психлікарні Умеров перебуває без життєво необхідних ліків, а також позбавлений звичних побутових речей - ременя, шнурків і навіть ложки.

Як повідомляв «Главком», захист Ільмі Умерова поскаржився до Європейського комітету проти тортур на дії ФСБ в окупованому Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: