Американські підприємці створили повністю роботизовану ферму

Американські підприємці створили повністю роботизовану ферму

Роборука відповідає за посадку насіння, пересадку рослин

Все господарство на фермі ведуть два роботи

Стартап із Сан-Карлоса (штат Каліфорнія) Iron Ox показав повністю автоматизовану ферму, на якій для посадки рослин, догляду за ними і збору врожаю використовуються два роботи.

Один робот масою близько 1000 фунтів (приблизно 454 кг) і розміром приблизно з автомобіль переміщує контейнери з рослинами по критій фермі. Друга машина - роборукою - відповідає за посадку насіння, пересадку рослин, перевірку їх стану за допомогою камер і штучного інтелекту і збір врожаю.

Живлення рослин забезпечує гідропонна система - вода, поживні речовини і кисень передаються безпосередньо в корінь. Зараз Iron Ox вирощує листову зелень і трави, такі як салат і базилік. У майбутньому компанія хоче вирощувати і інші культури, наприклад, томати.

Iron Ox хоче побудувати мережу роботизованих ферм поблизу міських центрів, щоб запропонувати їх жителям по-справжньому свіжі продукти.

«Зараз свіжі продукти не такі вже свіжі, вони подорожує в середньому 2000 миль (3,2 тисячі км) від ферми до продуктового магазину. Це означає, що багато людей їдять тижневий салат або полуницю», - розповів CNBC співзасновник і гендиректор Iron Ox Брендон Олександр.

До кінця 2018 року Iron Ox планує почати продажі вирощеної продукції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: