Американські розвідники назвали організаторів вбивства Мотороли

Американські розвідники назвали організаторів вбивства Мотороли
Арсен Павлов

Експерти розповіли, хто і чому ліквідовує лідерів бойовиків «ДНР»

Експерти американської приватної розвідувальної компанії Stratfor схиляються до того, що вбивство одного з лідерів «ДНР» Арсена Павлова («Моторола») організували самі бойовики або спецслужби Росії.

У своїй доповіді аналітики відзначають, що ліквідація Мотороли збігається зі спробами Росії домовитися із Заходом щодо врегулювання ситуації на Донбасі, а один із пунктів, який поки що не приймають «ЛДНР», це розміщення збройної місії ОБСЄ на кордоні, що «має заблокувати російські поставки, призначені для сепаратистів».

Експерти вважають, що зачистками лідерів бойовиків (з грудня 2015 р. принаймні чотирьох відомих лідерів бандформувань «ЛНР» було вбито внаслідок нападів далеко від лінії фронту) Росія може знищувати свідків своєї присутності на Донбасі.

«Ліквідуючи польових командирів, Росія може закласти основу для швидкого виходу з підконтрольних бойовикам районів Донбасу. Втім, з урахуванням політичної ситуації на сході України шанси Москви зробити це просто зараз набагато менше, ніж вирішити цю ж проблему в найближчому майбутньому», - йдеться в доповіді.

Версію з внутрішніми розборками всередині «республік» у Stratfor також вважають правдоподібною. Зокрема, припускають, що її міг організувати лідер «ЛНР» Ігор Плотницький.

Щодо участі України у ліквідації Мотороли експерти сумніваються, оскільки виконати таке вбивство було б вкрай складно, враховуючи серйозну охорону будинку Павлова і його самого.

Повністю розслідування «Нової газети» читайте тут: «Власть взяла контрабанда»


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: