Американські журналісти проаналізували, хто краще служить своєму народу - Путін чи Обама

Американські журналісти проаналізували, хто краще служить своєму народу - Путін чи Обама
Фото newsonline24.com.ua

The Los Angeles Times назвало Путіна «громилом, який захопив владу в Росії»

Видання The Los Angeles Times проаналізувало, хто ж краще служить національним інтересам своєї країни - Путін чи Обама. Журналіст видання підкреслює, що вважає зовнішню політику Обами «слабкою», а у внутрішній не схвалює його курс, який «стягує податки і витрачає гроші». «Але і в зовнішній, і у внутрішній політиці немає ніякого порівняння між президентом Америки, обраним демократичним шляхом, і громилом, який захопив владу в Росії», - йдеться в статті.

Видання визнає, що оздоровлення економіки США після рецесії 2008-2009 років було повільним (темпи зростання - 2,1%), але ВВП все ж зростав, а рівень безробіття впав до 4,9%. «ВВП Росії, за даними Світового банку, з 2013 по 2015 рік впав на 40% - з 2,23 трлн дол до 1,33 трлн», - йдеться в статті.

До того ж, за останній рік середня щомісячна зарплата росіян знизилася на 9,5%, до суми, яка менше 450 доларів. «Іншими словами, президентство Путіна стало економічною катастрофою для російського народу», - пише автор. На його думку, з 1999 року Росія зобов'язана своїм процвітанням виключно нафті: «Путін нічого не зробив для розвитку життєздатної економіки».

Видання зауважує - захисники Путіна заперечать, що російська економіка сильно постраждала від західних санкцій. Але чому були введені санкції? «Тому що Путін безпардонно порушив міжнародне право, вторгшись на Україну і анексувавши Крим», - нагадує автор статті. На його думку, були здійснені військові злочини, які неможливо порівнювати з будь-якими діяннями Обами.

Росіяни вітають дії Путіна, оскільки його апарат пропаганди прищеплює їм однобокий погляд на світ, вважає автор матеріалу. «Тому твердження Трампа, що рейтинг Путіна - 82% і тому він, мабуть, хороший лідер, сміховинні. Він, звичайно, популярний, бо жодні альтернативи не дозволені", - зазначає ЗМІ.

Тим часом правозахисна організація Human Rights Watch констатує, що «гоніння Кремля на громадянське суспільство, ЗМІ та інтернет взяли зловісний оборот в 2015 році: уряд ще більше активізував утиски і переслідування незалежних критиків. Вже четвертий рік поспіль парламент приймає закони і відповідні органи втілюють в життя репресивні практики, збільшуючи ізоляцію країни». Той, хто насмілюється відкрито критикувати Путіна, ризикує опинитися у в'язниці, засланні або в могилі, йдеться в статті.

Як повідомлялось, на минулому тижні Трамп заявив, що у Путіна «дуже потужний контроль над країною. (...) Безумовно в цій системі він лідер в набагато більшому ступені, ніж наш президент є лідером».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: