Апеляційний суд підтвердив законність ліквідації банку «Михайлівський»

Апеляційний суд підтвердив законність ліквідації банку «Михайлівський»

Суд відмовився зобов'язати регулятора відновити роботу банку.

Київський апеляційний суд України підтвердив законність, правомірність і обґрунтованість рішень Національного банку України щодо виведення ПАТ «Банк Михайлівський» з ринку, а також відмовивши акціонеру даного банку в позові. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Раніше ТОВ «Екосіпан», який є акціонером банку «Михайлівський», оскаржив у суді рішення НБУ про правомірність виведення банку з ринку. У травні поточного року Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив позов «Екосіпана», а також скасував рішення НБУ та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про неплатоспроможность банку, а також про введення тимчасової адміністрації та ліквідацію. Зазначено, що при цьому суд відмовився зобов'язати регулятора відновити роботу банку.

НБУ не задовольнило дане рішення суду першої інстанції і він подав апеляційну скаргу. І вже Київський апеляційний суд повністю задовольнив.

Нагадаємо, в травні минулого року правління Національного банку України прийняло рішення «Про віднесення Публічного акціонерного товариства «Банк Михайлівський» до категорії неплатоспроможних».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: