Архієпископ УПЦ КП назвав прізвища чиновників Кабміну, які відмовились допомагати українській церкві в Криму

Архієпископ УПЦ КП назвав прізвища чиновників Кабміну, які відмовились допомагати українській церкві в Криму
Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент

«З 52 парафій під нашим контролем залишилося 9. Люди бояться, щоб до них приїздив український священик», зазначив архієпископ УПЦ КП

Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент в інтерв'ю «Главкому»  розповів, що питання, пов’язані з кримською єпархією, з українською громадою виявляється, не входять до компетенції Міністерства культури.

«Влітку я зустрівся з віце-прем’єром Розенком. Він дав доручення Мінекономіки, Мін’юсту, Мінкульту, Міністерству з питань тимчасово окупованих територій, Фонду держмайна вирішити питання, пов’язане з приміщенням, яке ми займаємо у Сімферополі», - розповів Климент.

За його словами, у Мінкульту багато листів було.

«Ось переді мною останній лист, який мені надіслали з цього міністерства, лист від 29.07.2016 за підписом Фоменка, першого заступника міністра: «…Відповідно до положення Міністерства культури України, до компетенції Мінкульту як центрального органу виконавчої влади не належить вирішення питань, зазначених у листі». Це пише заступник міністра культури, при якому є департамент з питань релігії. Тобто питання, пов’язані з кримською єпархією, з українською громадою, з «Кримською світлицею», з її фінансуванням, врешті-решт, з виступом російських акторів у Криму, які потім їдуть виступати до Києва, виявляється, не входять до компетенції Міністерства культури», - зазначив архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: