Білорусів закликали уникати масових заходів в Україні

Білорусів закликали уникати масових заходів в Україні
Прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мірончік

За словами спікера МЗС Білорусі, на українському кордоні зараз відбувається «шоу»

Міністерство закордонних справ Білорусі закликало своїх громадян уникати участі в масових заходів в Україні. Про це сказав прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мірончік під час брифінгу в Мінську в четвер, 14 вересня.

«На сьогоднішній день є рекомендація МЗС Білорусі уникати нашим громадянам участі в масових заходах в Україні», - сказав Мірончік.

Крім того, за словами Мірончіка, на українському кордоні зараз відбувається «шоу».

Як відомо, сьогодні у Білорусі стартували військові навчання з росіянами «Захід-2017». Крім того, Росія перекидає до Білорусі танкову армію.

Також нагадаємо, що 28 серпня колишній український офіцер Ігор Гриб на своїй сторінці в Facebook написав про зникнення в Білорусі свого 19-річного сина Павла, який вирушив до сусідньої країни ще 24 серпня. За словами батька, 19-річний українець виїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався в соцмережах. Гриб вважає, що сина могли виманити й затримати російські спецслужби.

Пізніше виявилося, що Павло Гриб знаходиться в СІЗО Краснодара за звинуваченням у тероризмі. Про це українському МЗС офіційно повідомили в РФ.

Адвокат Андрій Сабінін розповів, що Гриба ввечері 24 серпня викрали люди у штатському, скували руки та передали іншим, які привезли його до відділку поліції у Росії.

МЗС України висловило рішучий протест російській стороні у зв'язку з безпідставним затриманням Павла Гриба і вимагає забезпечити його негайне повернення в Україну.

Після викрадення Гриба МЗС радить українцям добре подумати про поїздки до Білорусі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: