Більшість українців виступає за повний розрив дипвідносин з Росією. Результати опитування

Більшість українців виступає за повний розрив дипвідносин з Росією. Результати опитування
13% користувачам інтернету байдуже, чи будуть дипвідносини з Росією офіційно розірвані
Фото vlasti.net

Спроби примирення з РФ варто було залишити ще два роки тому, вважають опитані інтернет-користувачі

68% користувачів інтернету переконані, що Україні потрібно розривати дипломатичні відносини з РФ. На їхню думку, зробити це потрібно було ще два роки тому, після початку окупації України. Про це свідчать результати опитування «Главкома», в якому взяли участь понад 13 тис. унікальних користувачів інтернету.

Протилежної думки дотримуються лише 19% опитаних. Вони вважають, що відносини з державою-агресором потрібно налагоджувати, а не руйнувати остаточно.

Ще 13% користувачів інтернету байдуже, чи буде дипвідносини з Росією офіційно розірвано. «Яка дипломатія, коли триває війна?» – визнають вони.

.jpg_07

Нагадаємо, 6 жовтня депутати збирались розглянути введення візового режиму з РФ, однак так і не встигли. Тим часом голосувати «за» збирались не всі фракції. Зокрема, у БПП висловились проти підтримки цього проекту постанови. У фракції Опозиційний блок також заявили, що не збиралися голосувати «за», оскільки, за словами представників політсили, візовий режим «вдарить насамперед по українських заробітчанах, які перебувають у РФ».

У «Батьківщині» збирались підтримати проект постанови про скасування безвізового режиму з РФ, як і в інших фракціях.

Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав не поспішати із таким рішенням, а зайнятись вивченням ризиків, які можуть виникнути в разі введення візового режиму з Російською Федерацією. Однак експерти радять не затягувати із вирішенням цього питання. Зокрема, експерт з безпекових питань Центру дослідження Росії Борис Базилевський впевнений, що візовий режим України з РФ є вкрай необхідним.

Крім того, «Батьківщина» закликала до припинення участі України в СНД і розриву стратегічного партнерства з Росією відповідно до Великого договору – Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 1998 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: