Біля «Краковця» поліція затримала групу невідомих у камуфляжі

Біля «Краковця» поліція затримала групу невідомих у камуфляжі
Правоохоронці та активісти біля пункту пропуску «Краковець» 
Фото: Страна

Невідомих у камуфляжі оточили поліцейські в шоломах і бронежилетах і здійснюють опитування

Біля пункту пропуску «Краковець» на кордоні з Польщею поліцейські зупинили групу з близько 40 невідомих, вбраних переважно в камуфляжний одяг, які організовано прямували в бік ПП і наметового містечка прибічників екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі.

Як розповів журналістам присутній на місці начальник ГУ Нацполіції у Львівській області Валерій Середа, організовану групу людей затримали співробітники поліції для встановлення їхніх осіб та з'ясування місця їх проживання.

«Ми поки що не знаємо, хто ці люди, але з огляду на те, що вони прямували організованою групою до пункту пропуску у напрямку наметового містечка прибічників Саакашвілі, поліція вжила заходів для того, щоб з'ясувати їхні наміри», - розповів Середа.

Як передає «Інтерфакс-Україна», поліцейські зупинили цих людей на відстані за кілька сотень метрів від ПП із протилежного боку траси від розбитого прибічниками Саакашвілі наметового містечка.

Нині зазначених людей оточили поліцейські в шоломах і бронежилетах і здійснюють опитування. Якихось конфліктних ситуацій або порушень громадського порядку немає, обстановка біля ПП залишається спокійною.

У цей час у наметовому містечку зібралося понад 1 тис. людей, що приїхали зустріти Саакашвілі. У містечку встановлена сцена, з якої виступають активісти - прибічники Саакашвілі.

Поблизу наметового містечка рідким ланцюжком стоять близько сотні співробітників поліції в захисній амуніції. Ще кілька десятків правоохоронців розташувалися з протилежного від табору активістів боку траси.

Рух автомобілів, що прямують через «Краковець» на виїзд до Польщі, нині фактично зупинений, у напрямку держкордону утворилася значна черга з транспортних засобів. При цьому автомобілі, що в'їхали з Польщі в Україну, без перешкод проїжджають через ПП.

Раніше повідомлялося, що близько 50 активістів наметового містечка прихильників Михайла Саакашвілі ледь не вступили в бійку з людьми, яких вони вважають «тітушками».

Як відомо, Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

У Генпрокуратурі України повідомили, що отримали копію запиту грузинських компетентних органів на видачу Міхеїла Саакашвілі Грузії.

Пункт пропуску, через який Саакашвілі планує в’хати в Україну, обгородили колючим дротом. Прикордонні наряди на КПП «Краковець» посилилиПоліція в ніч проти неділі заступила на нічне патрулювання біля пункту пропуску. Станом на ранок 10 вересня близько тисячі людей зібралось біля пункту пропуску «Краковець», щоб пітримати Саакашвілі. 

Саакашвілі припускає, що після його повернення в Україну його спробують викрасти й видати грузинській владі. 

Саакашвілі планує жити на кордоні, якщо його не пустять в Україну.

Саакашвілі вказав, що буде через суд намагатися повернути собі громадянство України і хотів би бути присутнім на судовому процесі.

Читайте також статті: 

Посол Ігор Долгов: Повірте, екстрадиція Саакашвілі під час візиту президента у Грузію не обговорювалась

The NewYorker: Саакашвілі заплатив мільйон Трампу заради використання його імені?

«МіхоМайдан». Як «розстрілюватимуть» Тимошенко і Садового

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: