Блискавичне повернення Росії до ПАРЄ не вдалося – Ар'єв

Блискавичне повернення Росії до ПАРЄ не вдалося – Ар'єв
Володимир Ар'єв

Україні треба бути пильною - глава делегації українського парламенту в ПАРЄ

Сценарій блискавичного повернення Росії в Парламентську асамблею Ради Європи зазнав невдачі завдяки спільним зусиллям політиків і дипломатів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав  глава делегації українського парламенту в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

«Отже, підсумок: бліцкриг-сценарій по РФ в ПАРЄ поламали спільними зусиллями. Але будемо дуже пильними», - написав він.

При цьому він відзначив зусилля членів української делегації в ПАРЄ Олени Сотник, Георгія Логвинського, а також представника України в Раді Європи Дмитра Кулеби.

«Більшість не готові іти назустріч російському шантажу, що керівники Ради Європи в розмовах зі мною визнали одразу по закінченню засідання», - заявив Ар’єв. 

«В результаті всього на бюро ПАРЄ від Ягланда сьогодні вимагали жорсткої позиції на перемовинах в Москві і взагалі подати в суд на РФ через несплату внесків. Атмосфера змінюється. І змінюється не сама по собі, а через спільні дії і синергію українців в РЄ», - наголосив він.

 Як відомо, 11 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи затвердила резолюцію, яка створює умови для зняття політичних санкцій з делегації Російської Федерації.

Член української делегації у ПАРЄ, нардеп Володимир Ар'єв пояснив, яким чином стало можливе ухвалення такої резолюції і що це може означати для України.

Пізніше на засіданні спільного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи та комітету міністрів Ради Європи відмовилися створювати робочу групу, яка фактично мала «шукати шляхи реформи Ради Європи для повернення Росії».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: