Богомолець: Київ повертає собі статус духовної столиці

Богомолець: Київ повертає собі статус духовної столиці
За словами Ольги Богомолець, боротьба українського народу за незалежність завжди йшла поруч із боротьбою за незалежну церкву

«Про шлях утвердження справедливості завжди пам’ятав патріарх Філарет», – заявила парламентар

Україна повертає історичну справедливість та відновлює свою незалежну Українську церкву. Так прокоментувала на своїй сторінці в Facebook засідання синоду Вселенського патріархату щодо надання Українській церкві Томосу народний депутат Ольга Богомолець.

«Київ повертає собі статус духовної столиці. Україна повертає собі історичну справедливість. У Стамбулі триває засідання синоду Вселенського патріархату. На ньому мають затвердити текст Томосу та обрати дату Собору – дня, коли Україна нарешті отримає автокефалію», – зазначила Богомолець.

Вона також відзначила особливу заслугу патріарха Філарета у поверненні історичної справедливості.

«Про шлях утвердження справедливості завжди пам’ятав патріарх Філарет. Йому вистачало віри та мужності бути під анафемою і сил – боротися протягом 21 року, бо він знав – Бог з Українською церквою», – заявила парламентар.

На її переконання, боротьба українського народу за незалежність завжди йшла поруч із боротьбою за незалежну церкву.

«З моменту, коли у XVII сторіччі нас оманою позбавили Церкви та своєї держави, нашою основною метою стала незалежність – духовна та фізична. Наприкінці 1918 року, коли влада перейшла до Директорії, одним з перших було ухвалено «Закон про автокефалію Української православної церкви та її вищого уряду». Але зробити це завадили. Внутрішні чвари і зовнішній ворог», – написала голова парламентського комітету.

Вона висловила впевненість, що цього разу незалежній Україні та незалежній Українській церкві обов’язково бути!

«Як і сто років тому, ми знаходимось у вкрай складних умовах. Але історія не матиме повторення. Ми переможемо у війні за нашу незалежність. Ми здобудемо свою Незалежну Українську Церкву, яка буде укріплювати нашу єдність і наш непереможний дух. Маємо триматися разом та не піддаватися на провокації. Справедливість переможе», – констатувала Ольга Богомолець.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: