Бойовики із забороненої зброї обстріляли житлові квартали селища Золоте

Бойовики із забороненої зброї обстріляли житлові квартали селища Золоте

На щастя, під час такого інтенсивного обстрілу, ніхто з місцевих мешканців не постраждав

Українська сторона СЦКК: НЗФ ОРЛО обстріляли житлові квартали селища Золоте, використавши заборонену зброю

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомляє про продовження обстрілів мирних населених пунктів вздовж лінії розмежування сторін з боку незаконних збройних формувань ОРЛО. Про це сказано на сторінці прес-центр Штабу АТО у Facebook.

«В ніч з 15-го на 16-е липня бойовики вже вдруге за цей тиждень обстріляли житловий сектор населеного пункту Золоте, що поблизу міста Попасна Луганської області, застосувавши заборонені Мінськими домовленостями 82 мм міномети, а також автоматичні та протитанкові гранатомети», - сказано в повідомленні.

Внаслідок обстрілу, осколками були посічені стіни та вибиті шибки в житлових будинках по вулицях Нахімова, Партизанській та Пролетарській. В будинку по вулиці Островського пошкоджено дах та вікна. В будинку по вулиці Студентській протитанкова граната пробила дах, а на городі розірвалася 82 мм міна. На щастя, під час такого інтенсивного обстрілу, ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

Українська сторона засуджує дії НЗФ ОРЛО щодо обстрілів населених пунктів, що ставить під загрозу життя та здоров’я цивільного населення.

Зазначений злочин свідчить про цілеспрямовані дії НЗФ ОРЛО щодо подальшого загострення конфлікту, відверте нехтування Мінськими домовленостями, та небажання дотримуватися перемир’я, оголошеного на період збору врожаю, підкреслила українська сторона СЦКК.

Як повідомлялося, за минулу добу в зоні АТО ворог 26 разів порушив перемир’я. Один український військовий загинув внаслідок підриву на міні, ще один отримав поранення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: