Бойовики вимагають звільнити понад 700 злочинців

Бойовики вимагають звільнити понад 700 злочинців
Ірина Геращенко

Представники терористів відмовили українській гуманітарній підгрупі звільнити важкохворих і літніх людей

Під час засідання у Мінську представники ОРДЛО вимагали від української гуманітарної групи звільнити понад 700 осіб, які скоїли злочини проти України, при чому навіть тих, хто не причетний до конфлікту на Донбасі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила представник України у гуманітарній підгрупі контактної групи у Мінську Ірина Геращенко.

«Так само поки що немає компромісу із наших пропозицій щодо звільнення 57 інших заручників, утримання яких підтвердили ОРДЛО. Вони вимагають звільнити понад 700 людей (з кожним засіданням дедалі більше), що скоїли злочини проти України, в тому числі тяжкі (в цьому списку є вбивці і ті, хто не має жодного стосунку до конфлікту на Донбасі, натомість причетні до терактів в Одесі чи Харкові)», – написала Геращенко.

За її словами, українська сторона намагалася домовитися з представниками ОРДЛО про звільнення кількох тяжкохворих і літніх людей, але отримала категоричну відмову.

«Українська сторона зробила конкретну пропозицію для звільнення кількох важкохворих і літніх людей, зокрема, релігієзнавця і історика І.Козловського, в нього значно погіршилося здоров’я. На жаль, отримали категоричну відмову від представників ОРДЛО», – повідомила Геращенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: