БПП назвав своїх головних спонсорів. Якщо вірити офіційному звіту, Порошенко грошей не давав

БПП назвав своїх головних спонсорів. Якщо вірити офіційному звіту, Порошенко грошей не давав

Миколаївський осередок б’є всі рекорди із залучення коштів

Бюджет Блоку Петра Порошенка за три квартали поточного року  на чималу суму поповнили громадяни та юридичні особи - у вигляді добровільних внесків, йдеться у статті «Главкома».

Абсолютна більшість «недержаних» коштів партії прийшла ззовні у вигляді внесків громадян та юридичних осіб. В першому та третьому кварталах БПП провела всі кошти з регіонів через рахунки своїх осередків, таким чином «заховавши» прізвища своїх благодійників у регіональних звітах, то у другому кварталі дехто таки порушив постулат, що добро має бути безіменним.

Так, у період з липня по вересень  Андрій Путілов, колишній нардеп від «Удару» та екс-голова Херсонської ОДА, сумарно вніс 415 тисяч, а Сергій Насалик, голова Рогатина та брат нині чинного міністра енергетики й вугільної промисловості, – майже 473 тисячі гривень. Чинний народний депутат від БПП Сергій Алексєєв також підтримав партію - на 100 тис. грн.

Рекондсменом із залучення коштів за три квартали поточного року став миколаївський осередок. У першому кварталі представництво отримало 416 тис. грн, серед яких 336 тис. грн – внесок ТОВ СП «Нібулон», кінцевим бенефіціаром якого є Олексій Вадатурський  (до речі, родич нардепа БПП Олексія Мушака),14-й номер у рейтингу найбагатших українців від Forbes. Син Вадатурського – Андрій – є чинним нардепом від «Солідарності».  Також 70 тис. грн миколаївська організація отримала від Кирила Горбурова, який є приватним нотаріусом та депутатом міської ради від БПП, ще 10 тис. грн – від Юлії Ліповецької – керівника секретаріату осередку «Солідарності» в Миколаєві.

У другому кварталі суми доходів миколаївського осередку ще більш вражаючі: 565 тис. грн, з яких 555 тисяч – це внески фізичних осіб, мінімальна сума яких становить майже 5 тисяч гривень. Найбільшою благодійницею у цей період стала Антоніна Бузіло, яка пожертвувала 224 тисячі гривень. Можна припустити, що це та сама Антоніна, котра є співзасновницею «Ульотної валізи» разом із Юрієм Бірюковим, більш відомим під ім’ям Фенікс, – активним волонтером та радником Порошенка, а також очільником секретаріату того ж таки миколаївського осередку БПП.

У літній період третього кварталу динаміка внесків дещо знизилася, до 484 тисяч гривень. Найбільші суми внесли Олена Нойнець, засновниця благодійного фонду «Біловоддя» – 145 тис. грн, Тетяна Кротова – 105 тис. та Денис Перепелицин, який є засновником ГО «Ритуальна спілка «Пам’ять» та поліграфічного центру «4 ПЛЮС 4» (обидва у місті Запоріжжя) – 150 тис. грн. Ще 33 тисячі гривень пожертвувала знову-таки Бузіло.

Також у звіті відображено пожертву в розмірі 40 тисяч грн від ТОВ «В-Центр», кінцевим бенефіціарним власником  якого є Хараламбус Еліана з кіпрським паспортом, що прямо заборонено законом. Проте на зауваження центру «Ейдос» представники БПП запевнили, що ці кошти вже повернено. Так це чи ні – дізнаємось у четвертому кварталі.

Варто зазначити, що за три квартали 2016 року отримав з держбюджету 24 мільйони 771 тисячу гривень.

Детальніше читайте у статті «Главкома» «Партійна каса №1. БПП поклав до «кишені» президента 25 мільйонів з держбюджету»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: