Brexit: половина тіньового уряду Британії йде у відставку

Brexit: половина тіньового уряду Британії йде у відставку
ВВС

Тіньовий міністр охорони здоров'я Хайді Александер сказала, що йде «з важким серцем»

До половини членів тіньового уряду Британії заявлять про намір піти у відставку, щоб спровокувати відставку лідера Лейбористської партії Джеремі Корбіна. Це відбувається після того, як напередодні пан Корбін звільнив тіньового міністра закордонних справ Гілларі Бенна, пише ВВС.

Тіньовий міністр охорони здоров'я Хайді Александер сказала, що йде «з важким серцем». Корбіну загрожує вотум недовіри після його заяв про те, що він «зазнав невдачі» під час референдуму щодо членства в ЄС.

Під час референдуму лейбористи виступали за те, щоб Британії залишилась в складі Євросоюзу.

Нагадаємо, референдум щодо членства Великобританії в ЄС пройшов 23 червня. За його підсумками на користь виходу зі складу союзу висловилися 52% британців. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вже пообіцяв піти у відставку через три місяці у зв'язку з підсумками референдуму. За його словами, країні потрібні нові лідери.

Результати референдуму призвели до різкого падіння фунта на біржах. На тлі цих новин обвалилися і азіатські фондові біржі. Багато економістів і експерти попереджали, що Brexit може завдати серйозної шкоди британській економіці і загнати її в рецесію. Водночас Банк Англії пообіцяв зробити «всі необхідні кроки» для забезпечення монетарної і фінансової стабільності Великобританії після референдуму про вихід з ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: