Чехія може надати Україні летальну зброю, - посол

Чехія може надати Україні летальну зброю, - посол
Посол Чехії в Україні Радек Матула

Дипломат висловив впевненість, що деякі чеські виробники військової продукції вже обговорюють ймовірність постачання зброї зі своїми українськими партнерами

Чехія та Україна можуть домовитися про закупівлю останньою військової техніки

Про це в інтерв’ю виданню «Європейська правда» заявив посол Чехії в Україні Радек Матула. 

Він пояснив, що раніше політика Чехії обмежувала можливість постачання зброї до України. Втім зараз між країнами відкрилась можливість співпраці в постачанні Україні деяких видів військової техніки на основі стандартного процесу експортного ліцензування.

«Від зими 2014 року діяла заборона на постачання військової техніки і матеріалів в Україну. Зараз ми робимо цю процедуру стандартною. Це означає, що для кожного випадку буде окремо розглядатися питання видачі ліцензії», - наголосив Матула. 

Він висловив впевненість, що деякі чеські виробники військової продукції вже обговорюють цю ситуацію зі своїми українськими партнерами.

Раніше радник Трампа заявив, що США зацікавлені в підвищенні обороноздатності України.

Також міністерство оборони США просить Білий дім надати високотехнологічну протитанкову зброю Україні.

Нагадаємо, Об'єднаний штаб Збройних сил США разом з іншими структурами опрацьовують питання щодо надання Україні конкретних видів оборонної зброї для протистояння російській агресії, справа лише за політичним рішенням американського керівництва.

«Главком» також повідомляв, що у середині липня американський сенатор-республіканець Джон Маккейн закликав США надати Україні летальну зброю та посилити санкції проти Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: