Через хресну ходу у Києві СБУ працюватиме в посиленому режимі

Через хресну ходу у Києві СБУ працюватиме в посиленому режимі

Для уникнення провокацій і порушеннь громадського спокою СБУ створить координаційний штаб у готелі «Козацький»

У Києві через хресну ходу московської церкви будуть посилено працювати працівники Служби безпеки України. Про це сьогодні на сесії Київської міськради повідомив начальник Головного управління СБУ в Києві та Київській області Степан Грещук.
За його інформацією, до Києва ідуть дві колони, одна вийшла 3 липня зі Святогірської лаври Донецької області, а друга - з Почаївської лаври, що в Тернопільській області. Вони повинні зустрітися в столиці 27 липня і провести молебень на Володимирській гірці. За словами Грещука, у минулому році відбувався такий самий захід.
Для того, щоб уникнути провокацій і порушення громадського спокою, СБУ створить координаційний штаб у готелі «Козацький», у мережі інтернет обіцяють поширити контакти для повідомлень про будь-які провокації та порушення. Створено також окрему координаційну раду, яка моніторить все, що відбувається навколо хресної ходи, туди входять представники Нацгвардії, МВС, СБУ, поліції, прокуратури, духовенства і патріотичних громадських організацій.
«Ми будемо ретельно стежити за тим, щоб не було якоїсь забороненої символіки, не звучало провокаційних гасел, не було сепаратистських проявів і міжконфесійних протистоянь. І за нашими даними, зараз такого немає. Але хочу підкреслити, що всі, хто буде порушувати громадський порядок і тим більше виступати або закликати до антиконституційних дій, будуть затримані поліцією. Ми також встановимо рамки металошукачів, все у відповідності з режимом безпеки», - підкреслив Грещук.
Джерело: 112.ua

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: