Чеську гуманітарну організацію висилають із «ДНР»: на збори дали 24 години

Чеську гуманітарну організацію висилають із «ДНР»: на збори дали 24 години
Емблема організації «Людина у скруті»

Чеська організація «Людина у скруті» заявляє про порушення міжнародного права

Угруповання «ДНР» вимагає закрити офіс чеської гуманітарної організації «Людина у скруті» в окупованому Донецьку.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«У суботу, 26 листопада, представники угруповання «ДНР» прийшли до донецького офісу чеської гуманітарної організації «Людина у скруті» з вимогою негайно згорнути її діяльність на Донбасі», - зазначається в повідомленні.

Як повідомив керівник організації Шімон Панек, представники бойовиків не повідомили причини, чому чеським гуманітарним працівникам відмовлено в акредитації.

«Нас засмучує, що керівництво в Донецьку без будь-яких роз’яснень відмовило нам у доступі до людей, які насправді нашої допомоги потребують, і таким чином порушило міжнародне гуманітарне право», – заявив Панек.

При цьому координатор допомоги Україні Томаш Коціан наголосив, що працівники «Людини у скруті» «досі виконували всі вимоги місцевих органів і систематично інформували їх про свою діяльність. Жодних причин для непродовження акредитації нам офіційно не назвали».

Як повідомляють чеські ЗМІ, відповідно до вимоги сепаратистів «усі гуманітарні працівники «Людини у скруті» повинні впродовж 24 годин покинути терени офіційно не визнаної Донецької народної республіки».

Чеська організація «Людина у скруті» надає гуманітарну допомогу жителям Донбасу від серпня 2014 року. Тільки впродовж 2016 року чеські гуманітарні працівники допомогли продуктами близько 490 тисячам жителів з непідконтрольних українській владі територій.

«Людина у скруті» на сході України також надавала допомогу жителям Донеччини у відновленні житла і привозила питну воду.

Нагадаємо, лише за добу місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі 500 вибухів, бойовики постійно обстрілюють передмістя Донецька.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: