Мешканці окупованого Донецька скаржаться на брак ліків

Мешканці окупованого Донецька скаржаться на брак ліків
Лікарня 

В медустановах окупованого Донецька часто немає препаратів для лікування

На окупованих територіях Донецької області склалася критична ситуація через брак лікарів, молодшого медичного персоналу та ліків у лікарнях, яка загострилась із сезонним зростанням простудних захворювань, повідомляє газета «Сьогодні».

«Начебто і медичний коледж працює, готує медсестер, а їх з кожним роком все менше...Критична ситуація і з лікарями, у яких зарплата трохи вище (молодшого медперсоналу - ред.). У деяких лікарнях доходить до того, що на ніч залишається чергувати тільки молодший персонал – просто не вистачає лікарів», - цитує видання слова медпрацівника Владислав Гольченко.

При цьому в медустановах часто немає препаратів для лікування. Хоча деякі ліки надходять у лікарні як гуманітарна допомога. Однак їх не вистачає, і лікарі в лікарнях і поліклініках невеликих міст посилають хворих за медичною допомогою в Донецьк або Макіївку – там ситуація краща.

«Іноді щось привезуть з гуманітарки російської, під камерами журналістів урочисто передадуть. Влітку ось привезли кілька скальпелів – «царський подарунок», – розповів ЗМІ співробітник однієї з лікарень Макіївки. – А самим купувати, якщо грошей платять стільки, що на їжу не вистачає, не те що на скальпелі та затискачі».

За словами опитаних виданням місцевих жителів, лікарі все частіше відправляють пацієнтів у великі медичні центри окупованих міст – зробити УЗД, томографію або операцію.

Всі препарати на ці території зараз надходять з РФ, де закупівельна ціна практично на всі ліки вища, ніж в Україні. При цьому їх якість нижче.

Як повідомлялося раніше, в аптеках окупованого Донбасу відчувається гостра нестача медикаментів.

Нагадаємо, Кабмін ввів з 1 січня референтні ціни на ліки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: