Член Священного Синоду УПЦ МП про війну на Донбасі: Ми поза політикою

Член Священного Синоду УПЦ МП про війну на Донбасі: Ми поза політикою
Митрополит Митрофан: УПЦ МП - Українська православна церква

Більшість священників УПЦ МП залишились на непідконтрольній Києву території Луганщини

Постійний член Священного Синоду УПЦ МП, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан заявляє, що позиція церкви щодо війни на Донбасі залишається незмінною – вони поза політикою. 

Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

«Ми піднімаємо ці питання у Синоді. Позиція нашої церкви залишається незмінною – ми поза політикою. Як з однієї, так і з другої лінії фронту, в тому числі і в Криму, знаходяться наші віруючі люди, наші парафіяни. Ми повинні їх духовно наставляти і не входити ні в яку політику. Ця позиція у нас була раніше і залишається зараз. Було видано масу офіційних документів і синодальних, і особистих за підписом Блаженнішого митрополита Онуфрія. В них чітко висловлена офіційна позиція нашої церкви з цього питання», - заявив митрополит Луганський і Алчевський Митрофан.

За його словами, більшість священників УПЦ МП залишились на непідконтрольній Києву території Луганщини.

«Більшість священнослужителів залишилися. Навіть ті, які виїхали, коли все заспокоїлося, повернулися. Люди виїжджали зі своїми сім’ями, деякі з них просили допомогти вивезти їхні сім’ї в безпечне місце. Але багато повернулися, бо ситуація нині трохи заспокоїлася. Виїхали безповоротно десь 4-5% священнослужителів. Це загалом небагато», -  зазначив він.

Постійний член Священного Синоду УПЦ МП, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан заявив, що в основному церковне начиння отримують із Росії.

«Звісно, ми перебуваємо в певній ізоляції. Але стараємося, як можемо, виживати. Проблем багато: забезпечення електроенергією, водою, газом. Звичайно, мова йде і про забезпечення церковними свічками, церковним вином, лампадною олією, іншим начинням. Нині в основному ми все це отримуємо з Росії, бо з України ми нічого не можемо перевезти... З України не можемо нічого для себе отримати. Ці всілякі блокпости просто не пропускають нічого в цю частину Луганської області (на окуповані території)», -  резюмував митрополит Луганський і Алчевський Митрофан.

Раніше Митрополит Митрофан пояснив, навіщо ця церква влаштовує на окупованій території хресні ходи з бойовиками.

Читайте також: Конвертація Бога. Чому українські політики так люблять ходити до церкви

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: