Ціну Одеського припортового заводу можуть знизити майже вдвічі

Ціну Одеського припортового заводу можуть знизити майже вдвічі

Стартова ціна ОПЗ становила 520 млн доларів. Тепер завод можуть продати за 300 мільйонів

Конкурс з продажу 99,6% акцій ОПЗ зі стартовою ціною 13,175 млрд грн (близько 520 млн дол.) було зірвано 18 липня через відсутність заявок інвесторів. Стартова ціна 99,6% акцій великого хімічного підприємства «Одеський припортовий завод» на повторному аукціоні з його продажу наприкінці жовтня може становити близько 300 млн дол., повідомила прес-служба Фонду державного майна.

Конкурс з продажу 99,6% акцій Одеського припортового заводу зі стартовою ціною 13,175 млрд грн (близько 520 млн дол.) було зірвано 18 липня через відсутність заявок інвесторів. Однією з причин невдалого конкурсу фонд назвав завищену стартову ціну підприємства.

«Попередньо плануємо аукціон на кінець жовтня... Експертні висновки – завод має коштувати 500 млн дол. з урахуванням боргу (компанії Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа). Відніміть борг – залишиться лише 300 млн дол.», – цитує прес-служба голову відомства Ігоря Білоуса. За його словами, наразі тривають дискусії щодо нової стартової ціни. «Ми, звичайно, хочемо продати ОПЗ якомога дорожче. Наше завдання – створити такі умови, щоб стимулювати конкуренцію під час аукціону і, таким чином, підвищити ціну», – додав він.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів підтримав запропоновані Фондом державного майна України зміни методики оцінки, впровадження яких дає змогу знизити стартову ціну 99,6% акцій Одеського припортового заводу для повторної приватизації. У свою чергу Фонд держмайна розглядає можливість зниження стартової ціни заводу наполовину порівняно з ціною в 13,175 млрд грн, яку було вказано в умовах конкурсу з продажу підприємства, що не відбувся. Одеський припортовий завод (місто Южне, Одеська обл.) – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, яка надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: