Депутати нарешті почали звільняти суддів

Депутати нарешті почали звільняти суддів

Після того, як Парубій упродовж двох годин закликав голів фракцій телефонувати народним обранцям та кликати їх до сесійної зали, нардепам нарешті вдалося назбирати 226 і більше голосів

Верховна Рада почала голосувати за звільнення суддів, які порушили присягу.

Після того, як спікер парламенту Андрій Парубій впродовж двох годин закликав голів фракцій телефонувати народним обранцям та кликати їх до сесійної зали, нардепам нарешті вдалося назбирати 226 і більше голосів, необхідних для прийняття рішень.

Водночас голосування відбувається, за словами Парубія, «на межі»: максимально поки що голосували «за» 232 депутати. Кілька постанов щодо звільнень було відкладено через недостатню кількість голосів. За словами спікера, до голосування щодо них нардепи ще повернуться. Постанови про звільнення деяких суддів одразу Парубій виставляє на повторне голосування, якщо немає у залі заперечень.

Нагадаємо, 27 вересня президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду зібрати позачергове засідання парламенту для звільнення суддів.

«Звернувся до голови Верховної Ради із закликом скликати до 30 вересня позачергове засідання парламенту для звільнення за порушення присяги усіх суддів, щодо яких внесено подання Вищою радою юстиції, в тому числі тих, які причетні до незаконних арештів майданівців», – написав Порошенко.

Пізніше спікер парламенту Андрій Парубій підписав розпорядження про позачергове скликання Верховної Ради на 29 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: