Депутатів лякають штрафами у 800 гривень за жарти в деклараціях

Депутатів лякають штрафами у 800 гривень за жарти в деклараціях
Електронне декларування

«Жартівникам» надається тиждень на виправлення даних в е-деклараціях

Декларанти, котрі вказали вила чи трильйони гривень у своїх деклараціях, мають право на виправлення цієї інформації. Інакше їм доведеться за це відповідати. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Національного агенства з питань запобігання корупції Руслан Радецький.

«Чинне закнодавство не передбачає таких жартів і це адміністративна відповідальність – від 800 до 1400 гривень штрафу. Суб'єкту декларування надано тиждень на виправлення декларацій, якщо з моменту подання за тиждень вони не внесуть зміни, то, звичайно, їх притягуватимуть до відповідальності», – сказав він.

Глава фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олег Ляшко вказав, що володіє двома квартирами в Києві – на 367,2 і 95,5 кв. м. У с. Княжичі Київської області у Ляшка є шість ділянок по 210 кв. м.

Нардеп Мельничук у свою чергу пояснив, чому задекларував трильйон, якого у нього немає.

Також, як виявилося, за несвоєчасне подання е-декларацій до єдиного реєстру штрафуватимуть на суму 850 грн.

Раніше Луценко назвав імена депутатів, які не подали е-декларації.

Генпрокурор додав, що в разі подання е-декларацій найближчим часом на порушників чекає адміністративна відповідальність – штраф.

«Якщо ні – за умисне неподання е-декларації передбачено кримінальну відповідальність, а саме від 150 до 240 год. громадських робіт або ж позбавлення волі до двох років з позбавленням права займати посади до трьох років», – зазначив Луценко.

Нагадаємо, в Службі безпеки України заявили, що всі співробітники заповнили е-декларації, однак ці дані не можуть бути доступними широкій громадськості.

Як повідомлялося раніше, прем’єр-міністр хоче, щоб керівники державних компаній також заповнювали електронні декларації.

Як відомо, 30 жовтня о 24:00 в Україні завершився перший етап е-декларування. На першому етапі електронного декларування до Єдиного державного реєстру декларацій осіб було подано 103 046 щорічних декларацій.

Як повідомлялося, Шульц і Туск привітали Порошенка із вдалим завершенням першої фази електронного декларування в рамках новоствореної системи запобігання корупції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: