Досягнення Путіна в Сирії ефемерні, але вони виводять США з рівноваги - The Financial Times

Досягнення Путіна в Сирії ефемерні, але вони виводять США з рівноваги - The Financial Times

Путін має намір отримати вигоду з відчуття, що США слабшають

Російське втручання в мінливий хаос, що панує в Сирії, було і залишається ризикованою справою. Почасти тому Обама намагається триматися від цього конфлікту якнайдалі, -, зазначає видання The Financial Times.

«Росія встала в авангарді «арабської шиїтської осі», якою керують перси, в самому вибухонебезпечному регіоні світу. Ворожнеча Росії з сунітами, які складають переважну більшість мусульман, може відгукнутися на російській території, де у «Ісламської держави» та доморощених джихадистів є плацдарми на Північному Кавказі. Більш того, в Сирії Москва тримає в руках «бомбу, яка тікає». Повстанці-суніти, яких підтримують Саудівська Аравія і Туреччина, виявилися сильнішими, ніж вважала Росія. Асад залишається на своєму посту, але тепер росіяни побачили, що він (і вони) царюють над руїнами», - йдеться в статті.

Проте, на думку автора статті, Путін має намір отримати вигоду з відчуття, що США слабшають. Воно вкоренилося на Близькому Сході після того, як в 2013 році Обама не покарав режим Асада за передбачуване застосування хімічнох зброї. Путін тим часом спромігся зблизитися з традиційними союзниками США - Ізраїлем, Саудівською Аравією, Туреччиною і Єгиптом.

«В цілому послужний список Путіна на Близькому Сході виглядає неймовірно успішним. Його досягнення, мабуть, ефемерні, але вони виводять США з рівноваги», - резюмує видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: