Друг Путіна Шредер може стати незалежним директором «Роснєфті»

Друг Путіна Шредер може стати незалежним директором «Роснєфті»
Ґергард Шредер

На посаду директора його висунув уряд Російської Федерації

Уряд Російської Федерації висунув кандидатуру екс-канцлера Німеччини Ґергарда Шредера на посаду нового незалежного директора «Роснєфті», повідомляє агенція AFP у суботу, 12 серпня.

Відповідне розпорядження було опубліковано на сайті прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва. Ім'я Ґергарда Шредера - серед семи кандидатів на цю посаду. Голосування акціонерів за кандидатів відбудеться наприкінці вересня, кількість місць у раді директорів енергетичного гіганта буде збільшено з 9 до 11.

Як відомо, Шредер був призначений невиконавчим директором «Роснєфті», компанії що народилася «на уламках» ЮКОСа Михайла Ходорковського. «Роснєфть» є найбільшим російським виробником нафти та на 50 відсотків перебуває у власності держави.

Ґергард Шредер був канцлером Німеччини з 1998 по 2005 рр. Раніше він критикував європейські санкції проти «Роснєфті», накладені через дії Росії в Україні. Відомо, що Шредер є близьким другом російського президента Володимира Путіна, а своє 70-річчя, що припало на період загострення кризи в Україні, він відзначав у Санкт-Петербурзі. Колишній канцлер ФРН очолює комітет акціонерів у Nord Stream AG, що опікується газопроводом «Північний потік», яким російський газ іде до Німеччини дном Балтійського моря.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: