Екс-міністра оборони Єжеля викликають на допит у ГПУ

Екс-міністра оборони Єжеля викликають на допит у ГПУ

Єжеля оголошено в державний розшук та вжито заходів щодо його оголошення у міжнародний розшук

Генеральна прокуратура України викликала на допит колишнього міністра оборони України Михайла Єжеля. Відповідну повістку опубліковано на сайті ГПУ.
Єжеля чекають у Генпрокуратурі для допиту та проведення інших процесуальних дій 5 вересня цього року.
«Підозрюваний Єжель Михайло Броніславович, 19.10.1952 р.н., відповідно до вимог ст.ст. 133, 135, 137, 297-5 КПК України викликається на 10:00 год. 5 вересня 2016 року до слідчого в особливо важливих справах Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Зварича С.С... для допиту як підозрюваний та проведення інших процесуальних дій у кримінальному провадженні №42013000000000042 від 4.02.2013 за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України», – йдеться у документі.
Нагадаємо, 22 серпня суд надав дозвіл Головній військовій прокуратурі ГПУ на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього міністра оборони України Єжеля.
За даними ГПУ, Єжеля підозрюють у тому, що упродовж 2011-2012 років він видав чотири окремих доручення, за якими оплату комунальних послуг, спожитих суб’єктами господарювання, було здійснено за рахунок бюджетних коштів без подальшої компенсації (суб’єктів підприємницької діяльності було задіяно у наданні послуги з харчування особового складу ЗСУ). Державі завдано збитків на загальну суму близько 43 млн грн.
У ГПУ додали, що підозрюваного оголошено в державний розшук та вжито заходів щодо його оголошення у міжнародний розшук; судом надано дозвіл на затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: