Екс-регіонал Медяник планує судитися з прокуратурою через своє ув’язнення

Екс-регіонал Медяник планує судитися з прокуратурою через своє ув’язнення

Медяника підозрювали у причетності до створення самоназваної «ЛНР» і 8 серпня взяли під варту

Екс-депутат від «Партії регіонів» Володимир Медяник планує судитися з Генеральною прокуратурою через своє ув’язнення. Про це в ефірі Громадського повідомив його адвокат Олег Бабич.

Медяника підозрювали у причетності до створення самоназваної «ЛНР» і 8 серпня взяли під варту, однак 24 жовтня відпустили через недостатню кількість доказів.

«Безумовно ми це не залишимо просто так. Ми будемо намагатися притягнути їх до відповідальності. Цим особам – прокурорам, слідчим – загрожує до 10 років за те, що вони незаконно затримали і незаконно ув’язнили нашого підзахисного», — сказав адвокат.

Медяника було затримано 7 серпня 2016 року в рамках справи заарештованого екс-глави фракції «Партії регіонів» Олександра Єфремова.

Він підозрювався в посяганні на територіальну цілісність України та створенні терористичної організації самоназваної «ЛНР».

8 серпня 2016 року печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Медянику у вигляді 60 днів триманя під вартою без права внесення застави.

Генеральний прокурор Юрій Луценко пізніше говорив, що Медяник був посередником між Україною та самоназваною «ЛНР», і що невдовзі він вийде на волю, бо доказів проти нього у ГПУ немає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: