Епідеміолог розповів про загадкову хворобу у діток на Тернопільщині

Епідеміолог розповів про загадкову хворобу у діток на Тернопільщині
Дітям своєчасно не поставили діагноз
Фото bdzhola.com

Жодних підстав говорити про епідемію немає

Вихованці дитсадка у Хоросткові, що на Тернопільщині, перехворіли на ентеровірусну інфекцію. Збудників цієї інфекції – надзвичайно велика кількість, понад 100, у тому числі – і вірус Коксакі. Про це в коментарі «Главкому» розповіла завідувач відділу епіднагляду за інфекційними хворобами в Тернопільській області Марія Павельєва.

«Це подія, яка вже відбулася. На сьогоднішній день гострих випадків захворювання немає. Діти перехворіли у липні-серпні. Річ у тім, що не був своєчасно виставлений діагноз у дітей. Можливо, якби діти були своєчасно проліковані та ізольовані, не було б такої кількості хворих», - зазначила вона.

За словами епідеміолога, лущення шкіри та проблеми з нігтями можуть бути наслідком цього захворювання. Як повідомлялось, саме через ці симптоми забили на сполох батьки вихованців дитячого садочку.

Павельєва також розповіла, що у всіх дітей виявлялись різні симптоми захворювання. «Взагалі для ентеровірусів характерна широка клінічна картина. Це можуть бути і враження нервової системи, і серцево-судинні прояви, можуть бути порушення шкірних покроровів, можуть – по типу гастроентероколітів або гострих респіраторних захворювань. Минуло вже 2 місяці, і зараз важко сказати, хто винен: батьки чи лікарі. Може, вина одних і других є», - додала вона.

Епідеміолог зазначила, що аби вберегти дітей від ентеровірусів чи, принаймні, полегшити протікання захворювання, батьки повинні викликати лікаря додому, як тільки помітили у дітей будь-які симптоми: підвищення температури, висипання на шкірі, порушення роботи шлунково-кишкового тракту.

Нагадаємо, в Україні стрімко поширюється вірус Коксакі, який вражає дітей. У дитсадку на Тернопільщині 32 дитини заразились цією хворобою. Також повідомлялося, як уберегтися від вірусу Коксакі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: