Епопея зі спецконфіскацією. Профільний комітет Ради підтримав законопроект Мін'юсту

Епопея зі спецконфіскацією. Профільний комітет Ради підтримав законопроект Мін'юсту
В уряді розраховують, що спецкофіскація допоможе наповнити бюджет

Це крок для повернення коштів, які були вкрадені Януковичем і його оточенням, вважає міністр Павло Петренко

Під час сьогоднішнього засідання Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя рекомендував народним депутатам підтримати у першому читанні урядовий законопроект щодо забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів, так званий закон про спецконфіскацію. Про це сьогодні після засідання комітету повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

«Щойно завершилося засідання комітету, на якому переконував депутатів підтримати внесений урядом законопроект, який забезпечить стягнення в дохід держави необґрунтованих активів. Після тривалих дискусій комітет рекомендував парламенту підтримати цей законопроект за основу. Це крок для повернення коштів, які були вкрадені Януковичем і його оточенням в українського народу», – наголосив очільник Мін’юсту.

Він також додав, що паралельно із законопроектом про спецконфіскацію слід ухвалити ще один документ, який чітко визначає, куди саме мають піти конфісковані кошти.

«Ми відчуваємо шалений опір щодо цього документу. Депутати вигадують будь-які приводи, аби не голосувати за нього. На жаль, серед цих депутатів є і представники демократичної коаліції. Хоча прийняття цього документу – це підвищення соціальних стандартів для наших пенсіонерів та бюджетників і додаткові кошти на оборону», – зазначив міністр юстиції.

Читайте також:

У коаліції обурені, що «Батьківщина» і Опоблок разом голосують проти конфіскації коштів Януковича

Невидима робота Валерії Гонтаревої, або Чому гроші Януковича не конфіскують 

У генпрокурора табу на допити Гонтаревої щодо грошей Януковича – нардеп

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: