В коаліції обурені, що «Батьківщина» і Опоблок разом голосують проти конфіскації коштів Януковича

В коаліції обурені, що «Батьківщина» і Опоблок разом голосують проти конфіскації коштів Януковича
Максим Бурбак

Це стало звичним – голосування «Батьківщини» і Опоблоку в унісон, заявив Бурбак

«Батьківщина» і Опоблок вкотре голосують в унісон і не підтримали законопроект про спецконфіскацію вкрадених Януковичем коштів. Про це заявив керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак під час спілкування з журналістами, додавши, що за конфіскацію грошей Януковича «традиційно голосують три з половиною фракції».

«Це стало звичним – голосування «Батьківщини» і Опоблоку в унісон. Вони разом не підтримують жодних ініціатив, які пішли б на продовження курсу реформ. Натомість розхитують ситуацію в країні», – наголосив він.

Бурбак додав, що коштами, які буде повернуто до державного бюджету внаслідок процедури спецконфіскації, буде збільшено фінансування оборонної промисловості та здійснено одноразову грошову виплату пенсіонерам, які отримують мінімальну пенсію, а також бюджетникам. 

«Ми вважаємо, що режим спецконфіскації надасть можливість ті півтора мільярда доларів США, які було арештовано урядом Яценюка, повернути в державний бюджет. Є законопроект №5088, яким пропонується розподіл: 50% цих грошей, а це близько 20 млрд гривень, – на підвищення оборони, а 20 млрд гривень – на одноразову виплату у розмірі 1130 грн для понад 9 млн пенсіонерів, які отримають мінімальну пенсію, і понад 3 мільйонам бюджетників. Це буде відновлення справедливості», – резюмував Бурбак. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: