Ердоган оголосив у Туреччині «національну мобілізацію» проти тероризму

Ердоган оголосив у Туреччині «національну мобілізацію» проти тероризму
Реджеп Таїп Ердоган

Боротьба буде вестися проти Робочої партії Курдистану, ІДІЛ, організації Гюлена, а також ліворадикальної партії Туреччини

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про національну мобілізацію проти всіх терористичних організацій. Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

За словами Ердогана, боротьба буде вестися проти Робочої партії Курдистану, «Ісламської держави», організації проповідника Фетхуллаха Гюлена, підозрюваного в спробі державного перевороту, а також проти Революційної народно-визвольної партії, яка є ліворадикальної партією Туреччини.

Турецький президент зазначив, що кожен повинен надати наявну у нього інформацію про діяльність даних організацій до органів безпеки держави. Ердоган закликав служби безпеки Туреччини без вагань виконувати свій обов'язок до кінця, зазначивши при цьому, що в 2016 році в боротьбі з курдами загинуло 1178 осіб, жертвами атак ІДІЛ стали 303 людини, ще 248 було вбито під час спроби воєнного перевороту в липні.

При цьому президент Туреччини наголосив, що урядовій армії вдалося ліквідувати 9,5 тис. представників РПК.

Нагадаємо, ввечері 10 грудня в Стамбулі через півтори години після завершення футбольного матчу стався вибух. Серед загиблих – 30 поліцейських, 9 цивільних. За даними газети Hürriyet, постраждало 155 осіб, 14 з них залишаються в реанімації.

Повідомлялося, що дистанційним способом було підірвано замінований автомобіль, а майже за хвилину в прилеглому парку підірвався терорист-смертник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: