Фінансування Донецької та Дніпропетровської ОДА зросте на 80%

Фінансування Донецької та Дніпропетровської ОДА зросте на 80%

Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський

У 2017 році адміністрації мають отримати з бюджету більш ніж 300 млн гривень кожна

За задумом авторів проекту закону про державний бюджету на 2017 рік, найбільше повинні зрости витрати на Донецьку та Дніпропетровську ОДА. Як повідомляв «Главком», обидві адміністрації отримають приблизно на 80% більше грошей, ніж їм нарахували на 2016 рік.

На третьому місці за темпами зростання витрат – Луганська ОДА. Її фінансування за рік має зрости на 70%.

Якщо ж говорити про абсолютні цифри, то картина виходить вже дещо інша. Найбільше грошей у бюджеті заплановано для Харківської ОДА, яку не так давно очолював Ігор Райнін, нинішній глава адміністрації Петра Порошенка. Цікаво, що колишній начальник АП – Борис Ложкін – також був родом з Харкова.

Екс-підлеглі Райніна отримають майже 380 млн гривень – на 152 мільйони більше, ніж минулого.

Вінницька ОДА – ще один лідер з отримання бюджетних грошей. У 2016 році рідна область президента за обсягами державного фінансування взагалі займала перше місце, у наступному ж вінницькі чиновники повинні отримати з державної скарбниці на 10 млн гривень менше, ніж їхні харківські колеги. В бюджеті 2016 року земляки Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана обійшли харків'ян приблизно на мільйон гривень.

Третє місце – за Київською ОДА, на яку закладено понад 355 млн гривень. До п'ятірки найбагатших держадміністрацій також повинні ввійти Дніпропетровська і Одеська.

Про те, як будуть фінансуватися усі ОДА України у 2017 році, ви можете дізнатися за цим посиланням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: