ФСБ заявляє про плани «ІД» створити нову терористичну мережу

ФСБ заявляє про плани «ІД» створити нову терористичну мережу

Ватажки міжнародних терористичних організацій перерозподіляють наявні в їхньому розпорядженні сили і засоби

Директор ФСБ Росії Олександр Бортніков заявив, що ватажки терористичної організації «Ісламська держава» та інших терористичних організацій ставлять завдання зі створення нової всесвітньої терористичної мережі.

«Практично зазнавши поразки в будівництві халіфату на території Сирії та Іраку, ватажки «ІД» та інших міжнародних терористичних організацій, які приєдналися до неї, в якості глобальної стратегічної задачі визначили створення нової всесвітньої терористичної мережі», - сказав Бортніков на нараді керівників спецслужб, органів безпеки і правоохоронних органів-партнерів ФСБ Росії.

Він підкреслив, що в поточному році кількість жертв нападів терористів в Афганістані, Сирії, Ірані, Іраку, Єгипті, Малі, Туреччини, Росії, Великобританії, Іспанії, Швеції та в інших країнах «обчислюються сотнями».

За словами глави ФСБ, наразі ватажки міжнародних терористичних організацій перерозподіляють наявні в їхньому розпорядженні сили і засоби. «Бойовики цілеспрямовано розповзаються за межі Близького Сходу, концентруються в нестабільних регіонах з прицілом на створення в них нових вогнищ напруженості і збройних конфліктів», - підкреслив він.

Бортніков зазначив, що найбільш інтенсивно терористи переміщуються на територію Афганістану, де вже є позиції «ІД» і звідки вони отримують можливість проникати в Центральну Азію, Іран, Китай і Індію. «Використовуючи афганський плацдарм, терористи роблять спроби здійснювати атаки і проти Росії», - підкреслив Бортніков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: