ФСБшники напали на офіс кримсько-татарських адвокатів

ФСБшники напали на офіс кримсько-татарських адвокатів
Фото sharij.net

Можливо, силовики намагалися отримати доступ до документів у справах «Хізб ут-Тахрір» і «26 лютого»

У Сімферополі (окупований Крим) в адвокатський офіс намагалися потратипи співробітники ФСБ, повідомив на своїй сторінці у Facebook журналіст Антон Наумлюк.

«Представлятися відмовляються, кричать, щоб відчинили двері, стукають у двері і вікна. Невідомих мінімум троє. Адвокати Еміль Курбедінов і Едем Семедляев зараз в Ростові, на процесі у справі Хізб ут-Тахрір… Адвокати побоюються за документи і техніку, на якій зберігаються матеріали, в тому числі у справах кримських татар», - зазначив журналіст.

Потрапити до офісу чоловікам не вдалося. Про те, що невідомі – представники Федеральної служби безпеки, повідомили свідки.

«Адвокати припускають два варіанти: силовики намагалися пробратися в офіс, щоб отримати доступ до документів у справах Хізб ут-Тахрір і «26 лютого»; або Курбедінова намагалися таким дивним чином «запросити» в Київський районний суд на процес за скаргою Сірука, який повинен був відбутися о 14:00», - пише Наумлюк.

Як відомо, 11 і 12 лютого російські силовики провели серію обшуків в будинках кримських мусульман, четверо людей затримали. Це - члени Контактної групи з прав людини з Ялти Емір-Усеин Куку, житель Ялтинського району Енвер Бекіров, житель Алуштинського району Муслім Алієв і ялтинець Вадим Сірук. Їх звинуватили у членстві в організації «Хізб ут-Тахрір», яка заборонена в Росії і вважається терористичною.

Нагадаємо, після анексії Криму Росією на півострові російські правоохоронці почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь у мітингу 26 лютого 2014 року. За даними російського слідства, через тисняву двоє мітингувальників загинули, 79 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. У цій справі також проходить заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз, який вже більше року перебуває в СІЗО Сімферополя. Підсудні своєї провини не визнають і вважають цю справу політично мотивованою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: