«Газпром» подав апеляцію на рішення київського суду про штраф у $6,5 млрд

«Газпром» подав апеляцію на рішення київського суду про штраф у $6,5 млрд

«Газпром» подав скаргу до Київського апеляційного господарського суду

Російський газовий монополіст «Газпром» подав до Київського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Києва від 5 грудня, яким той задовольнив позов Антимонопольного комітету України і вирішив стягнути з «Газпрому» 172 млрд гривень штрафу та пені (6,5 млрд доларів за поточним курсом НБУ). Про це Українським Новинам повідомили в інформаційній довідці суду.

«Подана апеляційна скарга», - повідомили про стадії розгляду цієї справи.

Нагадаємо, у січні 2016 року комітет оштрафував ПАТ «Газпром» на 85,86 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему. 

«Газпром» оскаржив рішення АМКУ, проте Господарський суд Києва повернув позовну заяву без розгляду. Суди всіх інстанцій, у тому числі Верховний суд України, відмовили ПАТ «Газпром» у задоволенні скарги про визнання повернення незаконним.

5 жовтня Антимонопольний комітет України подав до Господарського суду міста Київ позовну заяву про примусове стягнення з ПАТ «Газпром» штрафу, пені та зобов’язання виконати рішення комітету стосовно припинення порушення.

5 грудня Господарський суд Києва прийняв рішення у справі за позовом АМКУ до «Газпрому» про примусове стягнення штрафу та пені.

«Газпром» подав позов до Стокгольмського арбітражу на рішення Господарського суду Києва про примусове стягнення штрафу в розмірі 172 млрд гривень. 

Міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що європейський комісар з питань енергетичного союзу Марош Шефчович нібито дав йому усні гарантії про те, що Україна не буде застосовувати жодних дій щодо реалізації рішення Київського суду, який наклав штраф на «Газпром» у розмірі $6,6 млрд за позовом Антимонопольного комітету України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: