Коболєв назвав росіян «колегами», але їхній газ купувати відмовився

Коболєв назвав росіян «колегами», але їхній газ купувати відмовився

Україна чекатиме результатів Стокгольмського арбітражу

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» не планує купувати природний газ у «Газпрому» в поточному році, якщо умови поставок не будуть змінені. Про це заявив на прес-конференції глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

«За нашими оцінками, ми не будемо купувати російський газ до кінця року. А якщо російські колеги не приймуть рішення прийняти стандартні умови контракту, то і до кінця зими ми не будемо. Будемо чекати результатів Стокгольмського арбітражу», - сказав він.

Нагадаємо, Україна, Росія та Європейська комісія на тристоронніх переговорах 9 грудня у Брюсселі не змогли досягнути домовленостей щодо так званого «зимового газового пакета». 

«На жаль, домовленостей досягти не вдалося. Сподіваємося, що це можна буде зробити у майбутньому, але сьогодні ми не змогли підписати додаткову угоду. Без додаткової угоди придбання російського газу за контрактом між «Газпромом» та «Нафтогазом» є неможливим», - сказав Коболєв після переговорів.

На тристоронніх газових переговорах між Україною, Росією і Європейською комісією Київ сподівався досягти консенсусу щодо зимового пакету, який був би аналогічним зимовим пакетам 2014 і 2015 років.

Російські ЗМІ повідомляли, що РФ на тристоронніх переговорах буде домагатися скасування штрафу на 6,4 мільярда доларів «Газпрому» за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу магістральними трубопроводами в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: