Генпрокуратура готує подання до суду щодо арешту активів NewsOne

Генпрокуратура готує подання до суду щодо арешту активів NewsOne

Луценко розповів, що прокуратура відкрила справу проти NewsOne

Генеральний прокурор України повідомив про виклик на допит власника і ведучого телеканалу NewsOne щодо наміру провести спільний телеміст із російським державним каналом.

«У зв’язку з намірами телеканалу NewsOne провести спільний телеміст з російським підсанкційним каналом ГПУ зареєструвала сьогодні провадження про замах на скоєння державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України», – написав Луценко на сторіці у Facebook.

За його словами, наразі готується подання до суду щодо арешту активів NewsOne.

Телеканал NewsOne 8 липня заявив, що відмовляється від спільного проєкту із російським телеканалом «Россия 24» «Надо поговорить». Як повідомили на сайті каналу, це пов’язано із «масованою інформаційною атакою» проти каналу і «погрозами фізичної розправи стосовно журналістів і їхніх близьких».

7 липня російський телеведучий Дмитро Кисельов заявив, що канал «Россия 24», на якому він працює, 12 липня проведе спільний телеміст із українським каналом з орбіти проросійського політика Віктора Медведчука NewsOne. Ведучими від «Россия 24» вказувались Марія Сіттель та Андрій Малахов, від NewsOne – Василь Голованов та Олена Кирик.

Низка українських політичних сил та їхніх лідерів виступили з критикою такого телемосту, а активісти анонсували на понеділок пікет під стінами NewsOne. Раніше канал пояснив, що запускає спільний проект із російським телеканалом, бо вважає за необхідне провести розмову «з народами двох країн, а не з політиками».

Президент України Володимир Зеленський назвав це небезпечним піар-ходом перед дочасними парламентськими виборами в Україні.

Нині в орбіті співзасновника партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука перебуває три інформаційні канали, на які кум російського президента має вплив через своїх союзників, – NewsOne, «112. Україна» та Zik

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: