Генпрокуратура хоче повернути державі заводи Новинського

Генпрокуратура хоче повернути державі заводи Новинського

Миколаївський суднобудівний завод «Океан»

Луценко обіцяє принаймі в перших інстанціях завершити процес повернення державі Чорноморського суднобудівного заводу та заводу «Океан»

Генеральний прокурор Юрій Луценко має намір зрушити з місця процес повернення в державну власність Чорноморського суднобудівного заводу та «Миколаївського суднобудівного заводу «Океан».

Про це він заявив на прес-конференції 4 вересня, повідомляє «Економічна правда».

«Я ставлю собі планку: принаймі в перших інстанціях завершити процес повернення державі Чорноморського суднобудівного заводу та заводу «Океан». Ці дві справи сильно затягнулися, і я розумію, що їх рішення залежить більшою мірою від центральних органів в Києві», - сказав він.

Луценко також наголосив на необхідності перевірок використання бюджетних коштів та комунального майна.

Як повідомлялося, 5 квітня Генпрокуратура оголосила в розшук групу осіб, підозрюваних в доведенні «Миколаївського суднобудівного заводу «Океан» до банкрутства і нанесенні йому збитків на 1,5 млрд грн.

Одному з арбітражних керуючих і двом керівникам компаній, причетних до незаконного заволодіння майном суднозаводу, оголошено підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах групою осіб).

В середині серпня Генпрокуратура провела обшуки на підприємствах проросійського нардепа Новинського.

Зазначимо, що 8 грудня 2016 року Верховна Рада 228 голосами позбавила недоторканності депутата від Опозиційного блоку Вадима Новинського через справу по викраденню митрополита УПЦ МП Олександра Драбинка. Парламент дав згоду на залучення бізнесмена до кримінальної відповідальності. З того часу нардепа так і не притягнули до відповідальності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: