Генпрокуратура: З колонії під Києвом утік співробітник, який спровокував конфлікт

Генпрокуратура: З колонії під Києвом утік співробітник, який спровокував конфлікт

Дані про втечу засуджених із виправного центру спростовують

Із колонії в смт Коцюбинське втік співробітник, який спровокував конфлікт минулої ночі. Про це повідомив заступник голови ГПУ Євген Єнін на своїй сторінці у Facebook.

«Хотів би заспокоїти всіх киян. Інформація ЗМІ про нібито втечу 50 ув'язнених із колонії в смт Коцюбинське цієї ночі не відповідає дійсності. Усі 175 ув'язнених на місці. Утекла якраз посадова особа Державної пенітенціарної служби, яка, власне, і спровокувала інцидент у колонії», - написав Єнін.

За його даними, відкрито кримінальне провадження.

«Ну і, звичайно, великий привіт пенітенціарникам, що відповідають за роботу з громадськістю - завдяки їхній «активній» позиції половина Києво-Святошинського району, мабуть, навіть дітей боїться випустити з дому після таких новин», - зазначив заступник голови ГПУ.

Нагадаємо, минулої ночі повідомлялося про бунт і втечу засуджених із Коцюбинської колонії під Києвом. Дані про це на той момент підтвердила Нацполіція, але за деякий час повідомила, що це просто був конфлікт і його вже залагоджено.

Уранці 21 липня прес-служба Державної пенітенціарної служби України пояснила ситуацію: під час перевірки засуджених на наявність заборонених предметів співробітникові установи здалося, що один із засуджених перебуває під дією наркотиків. Через це частина утриманих у колонії «обурилася» та почала бити вікна у черговій частині. За офіційними даними, ніхто із засуджених не тікав.

А от екс-голова ДПтС України повідомив, що близько 12-15 засуджених уночі покинули виправний центр і станом на ранок троє з них ще не повернулися.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: