Генштаб оприлюднив нову інформацію про ситуацію в Калинівці

Генштаб оприлюднив нову інформацію про ситуацію в Калинівці

На території арсеналу у Вінницькій області продовжуються поодинокі вибухи, які не загрожують населенню

Станом на 13.00 на території арсеналу в Калинівці у Вінницькій області продовжуються роботи по розмінуванню та ліквідації наслідків події. Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України.

«Відбуваються поодинокі вибухи, які не загрожують життю місцевому населенню та військовослужбовцям Збройних сил України», - підкреслено у ньому.

Військові сапери проводять розмінування технічної території арсеналу. Від Збройних сил України в районі розмінування беруть участь 50 груп військовослужбовців інженерно-саперних підрозділів загальною чисельністю 228 осіб. Також до ліквідації наслідків залучено 9 протипожежних танків та 4 інженерні машини розгородження ІМР-2, а також пожежні літаки авіації ДСНС АН-32.

Підрозділами Військової служби правопорядку Збройних Сил України та Високомобільних десантних військ організовано посилену охорону території арсеналу та прилеглих територій.

Нагадаємо, станом на вечір суботи, 30 вересня, піротехніки ДСНС виконали 280 заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів. Усього з початку виконання робіт отримано 288 заявок. Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 7800 га територій у 5 населених пунктах.

Як повідомляв «Главком», в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Військові експерти вказують на ознаки теракту у вибухах під Вінницею.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Станом на ранок 30 вересня на території військового складу Міністерства оборони поблизу м. Калинівка у Вінницькій області спостерігається поодинока детонація боєприпасів.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: