Генштаб України повідомив про проведення навчань з повітряними стрільбами

Генштаб України повідомив про проведення навчань з повітряними стрільбами

Повітряні стрільби проходитимуть виключно у повітряному просторі України, зазначили у Генштабі

У період з 1 по 2 грудня 2016 року, у південній частині України відбудуться науково-дослідницькі навчання Повітряних Сил Збройних Сил України, під час яких будуть проведені повітряні стрільби.

З метою завчасного сповіщення провайдерів авіаційних послуг різних держав, авіакомпаній та екіпажів повітряних суден про небезпеку використання повітряного простору під час зазначених повітряних стрільб у зоні їх проведення, Повітряними Силами Збройних Сил України було завчасно підготовлено та оприлюднено авіаційне сповіщення (НОТАМ).

Повітряні стрільби проходитимуть виключно у повітряному просторі України, над відкритим морем, та здійснюватимуться суворо до норм міжнародного права.

Нагадаємо, РФ звинувачує Україну в намірі провести ракетні стрільби в районі анексованого Криму. Про це йдеться в заяві федерального агентства повітряного транспорту Росії (Росавіації). У Росії зажадали негайно скасувати дане рішення.

За словами Секретаря РНБО України, відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки.

«У цьому районі Україна не планує здійснювати ракетні випробування. Вся інша територія на захід від Керченської протоки є суверенним повітряним простором України», - зазначив О.Турчинов, додавши, що ракетні випробування Україна здійснює в межах всіх міжнародних зобов'язань та договорів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: