Геращенко про заяву Олланда щодо Донбасу: Україна відстоює іншу позицію

Геращенко про заяву Олланда щодо Донбасу: Україна відстоює іншу позицію

Українська позиція, яка відстоюється на всіх рівнях, реалістична, а не фантастична і дещо інакша, наголосила Геращенко

Позиція президента Франції Франсуа Олланда стосовно проведення виборів на окупованій території Донбасу уособлює позицію Європейського союзу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко.

«Насправді він не сказав жодного нового слова. Це позиція Франції і Німеччини, яка уособлює позицію ЄС: безпека – вибори (за українським законодавством і міжнародними стандартами, це важливо і це вчора сказав Олланд, до речі) – кордон», – написала вона.

Геращенко зазначила, що українська позиція, яка відстоюється на всіх рівнях, реалістична, а не фантастична і дещо інакша. «Безпека (не тиждень без вогню, а виконання безпекового блоку повністю, разом з виведенням іноземної зброї і техніки) – гуманітарний блок (звільнення всіх незаконно утримуваних, без всякого непристойного шантажу амністією, яка має набути чинності тільки з політичним блоком) – кордон (СММ ОБСЄ має бути на кордоні вже зараз!) – політичний блок (вибори за українським законами і міжнародним спостереженням). На цьому стоїмо», – озвучила Геращенко українську позицію.

Вона наголосила, що вибори мають відбудится з європейськими спостерігачами. «Якщо сьогодні депутатам Європарламенту і співробітникам ЄП та національних парламентів заборонено відвідувати Донбас з міркувань безпеки, то ні про які вибори там не може бути й мови», – заявила Геращенко.
«Поки що в Мінську в політгрупі немає жодного компромісу щодо модальностей, так звані праймеріз в ОРДЛО відбулися за кремлівським сценарієм, а не за українськими законами, тому ні про які вибори найближчої перспективи не може бути і мови. Це реалістичний підхід справжнього, а не на папері врегулювання конфлікту», – зазначила вона.

Нагадаємо, у вівторок, 11 жовтня, виступаючи на засіданні ПАРЄ, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що не виключає можливості перетворення конфлікту на Донбасі на «заморожений конфлікт» у разі невиконання «Мінська». Олланд наголосив, що виконання Мінських домовленостей, на його думку, є єдиним шляхом для виходу з конфлікту. Серед іншого він зазначив, що вважає пріоритетнішим питанням проведення місцевих виборів, а не повернення Києву контролю за українсько-російським кордоном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: