Геращенко розповіла, як катували звільнену з полону «ЛНР» Сурженко

Геращенко розповіла, як катували звільнену з полону «ЛНР» Сурженко
Людмила Сурженко

Від Сурженко вимагали надати код від мобільного телефону і зізнатися в «шпигунстві» і «диверсіях»

У той час, коли представники «ЛНР» говорили у Мінську про те, що не володіють інформацією про долю українки Людмили Сурженко, її катували у підвалах так званого МГБ «ЛНР».

Про це повідомила у Facebook уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко. 

«Її чотири дні катували, пальці зажималися пасатижами, плоскогубцями, вона кілька днів перебувала в кайданах, руки й досі занімілі. Від пані Людмили вимагали надати код від мобільного телефону і зізнатися в «шпигунстві» і «диверсіях».

За словами Геращенко після катувань ще два тижні жінку утримували у полоні аби «зійшли сліди катувань». 

Також Геращенко висловила переконання, що до українських заручників нікого не допускають, щоб приховати сліди катувань. Саме тому предстаники бойовиків ніколи не можуть надати інформації про заручників. 

«Дуже потрібна допомога міжнародної спільноти і більш жорстка позиція світу для звільнення всіх цивільних і військових , незаконно утримуваних українців», - резюмувала уповноважена президента.

Нагадаємо, 13 липня російські бойовики викрали на КПВВ жінку з проблемами слуху, яка поверталася зі Станиці Луганської в окупований Луганськ. З’ясувалось, що у викраденої бойовиками жительки Луганська в момент переходу КПВВ сіли батарейки в слуховому апараті.

29 липня 2017 року цю українку – Людмилу Сурженко – було відпущено на волю, їй самостійно вдалось перетнути КПВВ Станиця Луганська у важкому психологічному стані. Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко заявив, що Сурженко катували.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: