Голова асоціації туроператорів: конфлікт Росії і Туреччини обвалив ціни на відпочинок на 30-40%

Голова асоціації туроператорів: конфлікт Росії і Туреччини обвалив ціни на відпочинок на 30-40%

Туреччина, Єгипет, різні європейські країни й курорти трохи втратили попит серед українців у цьому сезоні

Несприятливий економічний стан, у якому перебуває нині Україна, негативно впливає на спроможність українців відпочивати за кордоном. Саме тому такі напрямки відпочинку, як Туреччина, Єгипет, різні європейські країни й курорти трохи втратили людей, повідомив Ігор Голубаха, Голова Всеукраїнської асоціації туроператорів, керівник турфірми «Гамалія» Ігор Голубаха, в інтерв’ю «Главкому».

За його словами, на тлі цього певний імпульс отримав внутрішній український туризм.«І не обов’язково це відпочинок на узбережжі морів або в Західній Україні, ідеться про відпочинок у різних регіонах - на Вінниччині, Черкащині, Поділлі. Тобто там, де є певні можливості для наших туристів», - уточник він.

Голубаха також зазначив, що тенденція до скорочення кількості українських туристів таки є. «Напередодні літніх відпусток були скорочені й деякі чартерні програми в різних напрямках. Серед приємного можу зазначити те, що на початку літнього сезону Туреччина встановила привабливі ціни, щоби залучити до себе туристів. Порівняно з минулим роком вартість номерів у високоякісних готелях знизилася на 30-40%. Це певним чином стимулювало їхати туди», - уточнив він.

Наразі, за словами Голубахи, немає якоїсь реакції на останні події, які сталися в стамбульському аеропорті. «Безумовно, певною мірою це насторожує людей. Не забуваймо, що зараз у багатьох країнах подібні теракти. Зовсім нещодавно сталися теракти у Франції й у Бельгії…», - додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: