Голова НАЗК Корчак хоче звільнення ще одного члена агентства

Голова НАЗК Корчак хоче звільнення ще одного члена агентства
Член НАЗК Руслан Радецький

Наталія Корчак заявила про бездіяльність і безграмотність Руслана Радецького

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак заявляє, що член НАЗК Руслан Радецький, який займається фінансовим контролем високо посадовців, не виконує своїх обов’язків, тому вона виступає за його звільнення. Про це вона сказала в інтерв’ю «Главкому».

При цьому Корчак заперечила, що у неї напружені відносини з Радецьким. «Я з ним не в напружених відносинах, це він у напружених відносинах з усім світом. Він не виконує тієї роботи, на яку сам же і зголосився. Якщо він піде у відставку – це буде нарешті можливість для нормальної, результативної роботи департаменту фінконтролю та моніторингу способу життя, який він координує. З відповідними результатами, показниками та рішеннями», - зазначила вона.

Корчак сподівається, що нового члена НАЗК оберуть оперативно. «Сподіваємося, що дооберуть нового члена. Я буду рада будь-кому, кого обере конкурсна комісія», - запевнила вона.

За її словами, критика на адресу НАЗК напряму пов’язана з тим, що всі очікують результату фінансового контролю високопосадовців. «Думаєте, ми за це не переживаємо? Але не можемо вплинути на бездіяльність і безграмотність того члена Нацагентства, якому доручили провести таку перевірку. І поки він не надасть нам відповідні результати, ніхто не зможе втрутитись у цей напрямок діяльності. Колегіальне рішення, що саме Радецькому доручається проведення перевірки і саме він має винести результати перевірки на обговорення і затвердження, не скасовано», - сказала Корчак.

На зауваження, що Радецький стверджує, що вже все належним чином зробив, глава НАЗК зазначила: «На сайті оприлюднені проекти рішень про результати перевірки, які були запропоновані ним до розгляду щодо високопосадовців. Ці рішення не відповідають вимогам чинного законодавства, а основне – не дають відповідь на те, що вимагає від нас законодавець. А це чотири питання: наявність-відсутність конфлікту інтересів, достовірність даних у декларації, точність задекларованих активів і головне – наявність-відсутність ознак незаконного збагачення. Відповідь на ці чотири питання повинна міститись в резолютивній частині проектів рішень. Наразі ми маємо справу з проектами рішень, де першим пунктом написано – визнати порушення таким-то декларантом таких-то пунктів закону «Про запобігання корупції» і другим – дати можливість внести виправлення в декларації. Це не той результат. Якщо пан Радецький пропонує нам колегіально затвердити таке рішення, то хай він вкаже в ньому, що відсутні ознаки незаконного збагачення, недостовірні дані і так далі. І головне – якщо ми доручили Радецькому провести перевірку, в проекті рішення має бути чітко написано, хто саме її провів».

Нагадаємо, міністр юстиції України Павло Петренко вважає, що керівництво НАЗК має написати заяви про звільнення і піти у відставку.

Кабінет міністрів України достроково припинив повноваження члена Національного агентства щодо запобігання корупції Руслана Рябошапки, задовільнивши його заяву. 

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак висловила сподівання про якнайшвидше заміщення вакантних посад членів НАЗК. «Сьогодні нас троє, і ми  приймаємо більше рішень, ніж коли нас було четверо:  йде процес обговорення питань й аргументації проектів рішень. Будемо сподіватись, що в серпні агентство поповниться новим членом, і його вибір не розтягнеться в часі», - заявила вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: