Голова НАЗК пояснила, чому не діє е-декларування

Голова НАЗК пояснила, чому не діє е-декларування
Фото з відкритих джерел

Система працює, але декларанти ще «пишуть» - Корчак

Станом на вчора, 2 вересня, 260 декларантів розпочали роботу над заповненням декларації для внесення її до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, проте, подача декларації у повному вигляді жодним із декларантів не завершена.

Про це в ефірі «112 Україна» повідомила голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак, коментуючи відсутність е-декларації на сайті.

«Система запущена, але якщо ще не заповнені декларації, то відповідно вони не можуть бути висвітлені на публічному сайті. Якщо говорити по даних, то станом на вчора активізовано уже було 260 ключів, це означає що 260 декларантів почали роботу над заповненням декларації, але ніхто іще не завершив заповнення подачі декларації у повному вигляді», - сказала вона.

З її слів, заповнення електронної декларацію потребує часу.

«Ви повинні розуміти, що декларація не заповнюється за хвилину, за годину чи за кілька годин, оскільки у декларації є кілька позицій, які потребують підтвердження документального, то декларант має право у зручний для себе час, у вільний час заповнювати ту чи іншу позицію, декларант має право повертатися до заповнених позицій, має право звертатися до НАЗК за роз'ясненням, тобто це є процес і коли цей процес завершується – декларант відправляє декларацію уже відповідно на сайт НАЗК і ми робимо підтвердження про те, що декларація є отриманою», - додала Н.Корчак.

Нагадаємо, зі слів голови НАЗК Н.Корчак, до кінця дня, 3 вересня, заповнені електронні декларації з'являться на сервері Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: